- 1salmon head
- 1celery
- 1carrote
- 2potato
- 1onion
- bay laurel
- salt
- pepper
- olive oil
- 1dish spoon corn flour
- In a pan with salt and dafina put the salmon's head to boil for 15min.
- Meanwhile cut the onion in cubics and fry it with 3 tbs of olive oil. Add the carrots, selary and in the end a patatoe in cubics.
- Add one tbs with corn flour to make the juice thicker.
- After the salmon is boiled, take the juice and mix it with the other ingredients.
- Leave the salmon cool down and peel it. Pour the soup in the end after the vegetables have boiled. Serve hot.
Bon appetit!
Pergatitja:
xoxo MG
- 1koke salmoni
- 1deg selino
- 1karrot
- 2patate
- 1qepe
- Gjethe dafine
- Kripe
- Pipere
- Vaj ulliri
- 1luge gjelle mjell misri
Pergatitja:
- Ne nje ene me uje te vaket, kripe dhe gjethe dafine hedhim koken e salmonit te zieje per 15min.
- Gjate kesaj kohe presim ne kubik qepen dhe e skuqim me 3luge vaj ulliri. Me pas shtojme karrotat, selinone dhe ne fund pataten te prere ne kubik te vegjel.
- Shtojme dhe nje luge gjelle me miell misri per te trashur lengun.
- Pasi eshte ziere salmoni i marrim lengun dhe e bashkojme me perberesit e tjere kurse salmonin e leme te ftohet dhe e pastrojme nga halat dhe e hedhim ne supe ne fund pas zierjes se perimeve. E servirim te ngrohte.
Ju befte mire
xoxo MG
No comments:
Post a Comment