Ingredients:
- 2 chicken fillet
- 1 onion
- 2 tablespoon with mustard
- mint
- 70ml white wine
- 100ml milk
- 3 tablespoon olive oil
- salt
- pepper
Preparation:
- Marinade the chicken fillet with salt and black pepper.
- Put them in a hot pan and add a little olive oil. Leave the fillet until they get a golden colour.
- In the pan add the fine chopped onion add 1 tablespoon with olive oil and 70 ml of white wine.
- Leave in high temperature for 2 minutes and then add the 2 tablespoon with mustard.
- In the end add 100 ml milk.
- At last add salt and the mint chopped finely.
- Leave cool down and then serve.
Bon Appetit
(Shqip)
Perberesit
- 2 fileto pule
- 1 kokërr qepë
- 2 lugë gjelle mustardë
- Menders
- 70 ml verë e bardhë
- 100 ml qumësht
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- Kripë
- Piper i zi
Pergatitja
- Ne fillim marinojme fileton e pules me kripe e piper te zi.
- I vendosim ne nje tigan ne zjarr te nxehet I shtojme pak vaj ulliri dhe I leme filetot e pules deri sa te marrin nje ngjyre te arte.
- Ne tigan hedhim qepen e grire holle dhe I leme derisa te marri nje ngjyre transparente,I shtojme nje luge vaj ulliri dhe 70ml vere te bardhe.
- E leme ne zjarr ne temperature te larte per 2minuta dhe me pas shtojme 2luge mustarde dhe ne fund e shuajme me 100ml qumesht.
- Ne fund ulim temperaturen dhe shtojme kripen e menderzen e grire shume holle E leme te ftohet pakez dhe e servirim.
No comments:
Post a Comment