Saturday, October 3, 2015

Cinnamon Apple Cake / Keke me Molle dhe Kanelle

Ingredients:
  1. 150 gr brown sugar
  2. 50gr white sugar
  3. 2 egg
  4. 100gr softened butter, 
  5. 300gr flour
  6. vanilla
  7. 2 dishspoon cinnamon 
  8. 100ml milk
  9. 2 apple
  10. 1 baking powder
Preparation:
  • Mix brown sugar and cinnamon together in a bowl and set aside.
  • Cut the apples into cubes and we marinate them with brown sugar and cinnamon
  • In a stand mixer, combine white sugar and butter until smooth.
  • Add eggs and vanilla and brown suger with cinnamon  continue to beat on medium speed until combined.
  • Add flour, baking powder, milk and and the apples that are chopped in cubes
  • Take a baking pan and greasse it with butter and a little flour. 
  • Add the mixture and in the top we putt the chopped apple
  • Put the baking pan in a preheated oven at 200C for 45minutes.
  • Let it cool down and serve.

Bon appetit.
         xoxo MG



Perbersit:
  1. 150gr sheqer kafe
  2. 50 gr sheqer te bardhe
  3. 2 veze
  4. 100gr gjalp
  5. 300gr miell
  6. vanilje
  7. 100ml qumesht
  8. 2 luge gjelle kanelle 
  9. 1 fryres embelsirash
  10. 2 molle

Pergatitja:
  • Ne fillim perziejme se bashku sheqerin kafë dhe kanellen. 
  • I presim mollet ne copa te vogla dhe i marinojme me kanellen dhe sheqerin kafe.
  •  Me pas ne rrahesen elektrike hedhim sheqerin e bardhe dhe gjalpin dhe i rrahim se bashku. 
  • Me pas shtojme vezet, vaniljen dhe sheqerin kafe se bashku me kanellen dhe i rrahim perseri. Hedhim miellin fryresin e embelsirave qumeshtin dhe mollet e copetuara ne kubik. 
  • Lyejm taven me gjalp dhe me pakez miell. Hedhim perzierjen dhe ne krye i hedhim mollet e mbetura te marinuara me sheqer kafe dhe kanelle.
  • E fusim ne nje furre te parangrohur ne 200C per 45min.
  •  E nxjerrim nga furra e leme te ftohet dhe e servirim.

Ju befte mire
  xoxoMG













































































































































No comments:

Post a Comment