- 150 gr brown sugar
- 50gr white sugar
- 2 egg
- 100gr softened butter,
- 300gr flour
- vanilla
- 2 dishspoon cinnamon
- 100ml milk
- 2 apple
- 1 baking powder
Preparation:
- Mix brown sugar and cinnamon together in a bowl and set aside.
- Cut the apples into cubes and we marinate them with brown sugar and cinnamon
- In a stand mixer, combine white sugar and butter until smooth.
- Add eggs and vanilla and brown suger with cinnamon continue to beat on medium speed until combined.
- Add flour, baking powder, milk and and the apples that are chopped in cubes
- Take a baking pan and greasse it with butter and a little flour.
- Add the mixture and in the top we putt the chopped apple
- Put the baking pan in a preheated oven at 200C for 45minutes.
- Let it cool down and serve.
Bon appetit.
xoxo MG
Perbersit:
Pergatitja:
- 150gr sheqer kafe
- 50 gr sheqer te bardhe
- 2 veze
- 100gr gjalp
- 300gr miell
- vanilje
- 100ml qumesht
- 2 luge gjelle kanelle
- 1 fryres embelsirash
- 2 molle
Pergatitja:
- Ne fillim perziejme se bashku sheqerin kafë dhe kanellen.
- I presim mollet ne copa te vogla dhe i marinojme me kanellen dhe sheqerin kafe.
- Me pas ne rrahesen elektrike hedhim sheqerin e bardhe dhe gjalpin dhe i rrahim se bashku.
- Me pas shtojme vezet, vaniljen dhe sheqerin kafe se bashku me kanellen dhe i rrahim perseri. Hedhim miellin fryresin e embelsirave qumeshtin dhe mollet e copetuara ne kubik.
- Lyejm taven me gjalp dhe me pakez miell. Hedhim perzierjen dhe ne krye i hedhim mollet e mbetura te marinuara me sheqer kafe dhe kanelle.
- E fusim ne nje furre te parangrohur ne 200C per 45min.
- E nxjerrim nga furra e leme te ftohet dhe e servirim.
No comments:
Post a Comment