Sunday, May 31, 2015

Strawberry Jam / Recel Luleshtrydhe

Ingredients :
  1. 1-kg strawberry
  2. 800g sugar 
  3. Lemon juice 

Preparation 
  • Wash the strawberry and put them in a bowl.
  •  Cover them with sugar and put in the fridge all night. 
  • The next day boil the strawberries for 10 minutes. Take off the foam that it is created on top. 
  • After 10min turn off the stove and let cool down.When cool separate the strawberries from the juice. Boil again the juice until it is thick.
  •  After that add the strawberries and the lemon juice and let them all boil for another 15min. 
  • Let it cool down and serve.

 Bon appetite  
              xoxo MG                                     







Përbërësit : 
  1. 1- kg luleshtrydhe, 
  2. 800 gr sheqer, 
  3. Lëngun e nje limoni. 

Përgatitja: 
  • Lajme luleshtrydhet, i heqim bishtat, i vëmë ne tenxhere, i hedhim sheqerin, nga larti i mbulojmë dhe i lem natën ne frigorifer. 
  • Te nesërmen i vendosim te ziejnë, dhe nga momenti qe marrim vale i leme për 10 min. Heqim vazhdimisht shkumën qe krijohet. 
  • Kur te kenë kaluar 10 min nga zierja fikim soben dhe e leme te ftohet mire.
  •  Kur te jete ftohur heqim luleshtrydhet me kujdes mos te prishen dhe lengun e leme te ziej derisa te filloj te trashet.
  •  Me pas shtojme luleshtrydhet, lengun e limonit dhe i leme te ziejne akoma 15 min.
  •  E lemë të ftohet dhe servirim.
Ju befte mire   
            xoxo MG







































No comments:

Post a Comment