Preparation
- Wash the strawberry and put them in a bowl.
- Cover them with sugar and put in the fridge all night.
- The next day boil the strawberries for 10 minutes. Take off the foam that it is created on top.
- After 10min turn off the stove and let cool down.When cool separate the strawberries from the juice. Boil again the juice until it is thick.
- After that add the strawberries and the lemon juice and let them all boil for another 15min.
- Let it cool down and serve.
Bon appetite
xoxo MG
Përbërësit :
- 1- kg luleshtrydhe,
- 800 gr sheqer,
- Lëngun e nje limoni.
Përgatitja:
- Lajme luleshtrydhet, i heqim bishtat, i vëmë ne tenxhere, i hedhim sheqerin, nga larti i mbulojmë dhe i lem natën ne frigorifer.
- Te nesërmen i vendosim te ziejnë, dhe nga momenti qe marrim vale i leme për 10 min. Heqim vazhdimisht shkumën qe krijohet.
- Kur te kenë kaluar 10 min nga zierja fikim soben dhe e leme te ftohet mire.
- Kur te jete ftohur heqim luleshtrydhet me kujdes mos te prishen dhe lengun e leme te ziej derisa te filloj te trashet.
- Me pas shtojme luleshtrydhet, lengun e limonit dhe i leme te ziejne akoma 15 min.
- E lemë të ftohet dhe servirim.
Ju befte mire
xoxo MG
No comments:
Post a Comment